We are updating our website design to improve the experience on our site.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST: Foredrag og debat: Kan du kunsten at give en gave?

NOV
25

AFLYST: Foredrag og debat: Kan du kunsten at give en gave?


Dato Onsdag d. 25. november 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Himmelev Sognegård, Fynsvej 69, 4000 Roskilde
Medvirkende
Pia Lund Poulsen
Pris
80,-
AFLYST: Foredrag og debat: Kan du kunsten at give en gave?

Hvordan har du det med gaver? Det er snart jul, og nu kan du blive meget klogere på den ædle kunst: at give en gave.

Gaver findes i mange former og betydninger. Julegaver, firmagaver, nådesgaver og talegaver. Julen er en højtid hvor gaver får særlig stor betydning for vores sociale relationer. Pia Lund Poulsen fortæller om gaver, deres betydning og sociale rolle i forskellige kulturer og på tværs af historien. Selvom om det - at give gaver - fremstår som en frivillig social aktivitet, så findes der ofte stramme regler af formel og social art, som omgiver gaveudveksling. Såvel gavegiveren som gavens modtager er involveret i udvekslingen, uagtet om der er tale om personlige gaver eller officielle gaver mellem lande eller organisationer.

Kan man give et operahus eller et levende dyr i gave? og kan man sige nej til en gave?  Vi tager fat om gavens betydning både i gammel tid og i vores tid, ude i verden og hjemme hos os selv.

Pia Lund Poulsen er antropolog og arbejder med at bringe verdener sammen og bane vej for forståelse og nye erkendelser mellem mennesker. Kort sagt formidler Pia Lund Poulsen, hvordan andre mennesker tænker og handler, og hvorfor de gør, som de gør.

Aftnen arrangeres som et samarbejde med Aftenskolen ROSA og Himmelev Sogn. 

Billetter á 80,- kan købes her.