Dato Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Peer Faurskov
20 kr. for kaffe og kage
Sogneeftermiddag. Det glemte Anatolien og den tidlige kristendom

Mange af den tidlige kristendoms vigtigste steder ligger i det nuværende Tyrkiet. Det gælder f.eks. den kolossale Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul der stod færdig i år 536. Men også mange andre steder i landet vidner om kristendommens historie. Bl.a. skal vi se billeder fra det nordøstlige Tyrkiet, som i 1000-var tallet domineret af den georgiske kristendom. Her findes stadig nogle få tilbageværende kirker.

Anatoliens væld af gamle kulturer og dens fantastiske historie er utrolig spændende. Det gælder især den frygiske kultur og den lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Meget få kender til disse kulturer, men du får mulighed for at komme tæt på de historiske vidnesbyrd. Hvem kender ikke til sagnet om den gordiske knude. Men hvem var nu lige kong Gordion? Eller kong Midas? Vi skal med ind under en gravhøj og se kongens gravkammer.

Men vi skal også høre om nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber. Kappadokien, med dets væld af klippeboliger er blot et af dem.

Der vil blive vist billeder fra flere af kristendommens historiske steder.