Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Hildegardsalon - musik, ord og oplysning

SEP
17

Hildegardsalon - musik, ord og oplysning


Dato Torsdag d. 17. september 2020, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Sted Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Medvirkende
Jytte Abildstrøm, Poul Høxbro og Kirsten Kjærulff
Pris
Gratis entré
Hildegardsalon - musik, ord og oplysning

Foredrag ved Kirsten Kjærulff med Hildegards musik spillet af Poul Høxbro på kopi af middelalderens instrumenter. Jytte Abildstrøm er Hildegards stemme, som vil svøbe profetens ord i kærlighedens røde fløjl og gyldne silke.

Hildegard af Bingen var én af middelalderens helt store kvindelige profetiske stemmer. I sine visioner hører hun Gud sige: Jeg, den guddommelige værens ildfyldte liv, flammer i markernes skønhed, jeg lyser i vandene og brænder i sol, måne og stjerner. Med hver luftning vækker jeg alt til liv…

For Hildegard er alt i verden gennemlyst af Guds nærvær – alt er helligt: Universet, naturen, menneskekroppen, lægekunsten, og ikke mindst musikken. Den åbner Himlen og løfter mennesket op til dans med englene.

Hildegard levede i højmiddelalderen (1098-1179), men hendes verdensopfattelse og menneskesyn er i dag mere aktuelt end nogensinde. I sine visioner bliver hun advaret om de miljøkatastrofer, som i dag truer med at udslette menneskeheden og hele vores klode – miljøkatastrofer, som er forårsaget af vores grådighed og egoisme.

Men i dansen med englene, Guds sendebud, får vi styrke til at kæmpe mod vores egoisme og alle destruktive kræfter, så vi til sidst kan nå vort livs mål: Genforeningen med Ham, der har skabt os og alt det skønne, sande og gode i verden.

Gratis entré.