Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filosofisk Salon

NOV
28

Filosofisk Salon


Torsdag d. 28. november 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Mickey Gjerris
45,-

Filosofisk salon er gode samtaler over ost og rødvin. Denne gang vil Gjerris udfordre og provokere os til at tænke anderledes om naturen og os selv. Adgangsbillet inkl. vin og ostebuffet kan købes for 45,- ved at klikke her.

Den gode samtale er i centrum i den filosofiske salon. Vi varmer op i små grupper med en kort samtale om et spørgsmål til aftenens emne. Herefter får vi et oplæg på 20 minutter af vores special guest star. Og resten af aftenen diskuterer vi temaet i grupperne.

Undervejs er der mulighed for at forsyne sig med ost og rødvin.

Mere om temaet:

Hver dag bringer sin rapport og sit forskningsresultat. Klimaet forandres hurtigere og med værre konsekvenser end vi troede for bare få år siden. Vi står midt i den største biodiversitetskrise siden dinosaurerne uddøde. Der er sprøjtegift i drikkevandet, plastic i verdenshavene, kvælstof i de indre farvande og ammoniak i luften.

Gjerris' oplæg vil dykke ned i menneskets forhold til naturen og påpege en række muligheder for at ændre vores perspektiv på naturen og vores rolle i den. Foredragets grundpåstand er, at så længe vi ser de nødvendige forandringer som et offer af det gode liv, kommer der ikke til at ske noget. Først når vi får lyst til at passe på den verden, som vi er en del af og har tiltro til, at det er en rejse, der vil bringe os glæde og muligheden for et meningsfyldt liv, vil handling følge ord.

Situationen er dybt alvorlig og rejser en lang række videnskabelige og tekniske udfordringer. Men endnu vigtigere så rejser den også eksistentielle spørgsmål om, hvordan vi endte i denne situation på trods af årtiers advarsler og hvordan vi får mod og lyst til at handle, når det hele virker så håbløst?


Mere om oplægsholderen:

Mickey Gjerris (1969) er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, etik, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bøgerne  ”Jagt – Natur, mennesker, dyr og drab” i 2016, "Skildpaddetanker" i 2017, "Naturens Sprog" i 2018 og ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” i 2019. Fra 2011 – 2016 var han medlem af Det Etiske Råd. Mickey er en flittigt anvendt foredragsholder og optræder ofte som ekspert i medierne. Se mere på www.mickeygjerris.com